اعضای مراکز مشاوره خانواده چه کسانی هستند؟

 

اعضای مراکز مشاوره خانواده باید از کارشناسان رشته‌های مختلف مانند مطالعات خانواده، روان‌شناسی، مددکاری اجتماعی، فقه و حقوق و مبانی حقوق اسلامی باشند.
همچنین حداقل، نصف اعضای هر مرکز مشاوره خانواده باید از بانوان باشند، از نقاط قوت لایحه قانون حمایت از خانواده، در رابطه با مراکز مشاوره خانواده است.
* نکته: ایجاد مراکز تخصصی توسط قوه قضاییه آن هم علی‌رغم وجود مراکز تخصصی مورد تأیید در نهادهای مربوطه مورد اشکال است.
مراجعه به مراکز مشاوره خانواده
هنگامی زوجین (زن و شوهر) در روابط زناشویی با همسر خود اختلافاتی دارند با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و کمک گرفتن از یک روان‌شناس یا مشاور خانواده می‌توانند به حل مشکلات زناشویی و اختلافات خانوادگی خود بپردازند.
در جلسه اول مشاوره خانواده چه موضوعاتی مطرح می‌شود؟
اصولاً در جلسه اول مشاوره خانواده قوانین و اصول کلی مشاوره مطرح خواهد شد. در طول اولین جلسه، مشاور از زوجین (زن وشوهر) می‌خواهد در صورت داشتن مشکلات روحی و روانی آن را با مشاور در میان بگذارند.
اصولاً در جلسه اول مشاوره خانواده، روان‌شناس یا مشاور پس از بحث در مورد شرایط کار، با پرسیدن سؤالاتی از زوجین مانند شرح مشکلات زندگی مشترک و اختلافات زناشویی با همسر، به گردآوری اطلاعات می‌پردازد. و توضیحاتی در مورد گذشته زندگی مشترک زن و شوهر و مشکلات زناشویی از آنها پرسیده می‌شود.
برخی از سؤالات مشاور خانواده که ممکن است در مرکز مشاوره از زوجین پرسیده شود بدین‌ صورت می‌باشد:
* در دوران ازدواج و زندگی مشترک خود با چه مشکلات زناشویی روبرو شده‌اید؟
* چه مدت است در زندگی زناشویی خود با این مشکلات روبرو هستید؟
* آیا پیش از این به مرکز مشاوره خانواده مراجعه کرده‌اید؟
* تاکنون چه اقداماتی برای حل مشکلات زناشویی خود انجام داده‌اید؟
* برای حل این مشکلات چه انتظاری از مشاور خانواده دارید؟
در این شیوه، مشاور ممکن است در اولین جلسه مشاوره گامی فراتر از ثبت شرح‌ حال و گذشته رابطه زناشویی مراجع بگذارد و مسائل واقعی و مهم زن و شوهر نیز مورد بحث و بررسی قرار دهد.

منبع: موسسه حقوقی کیانداد